Hoppa till innehåll

Rehabilitering

Hundrehab, elektroterapi

Vår hunds välbefinnande är av yttersta vikt för oss, och det är där jag som certifierad canineopat, diplomerad hundmassör och utbildad och diplomerad instruktör kommer in i bilden. Jag är dedikerad till att se till att våra fyrbenta vänner får den vård, behandling och träning de förtjänar för att leva ett lyckligt och smärtfritt liv.

Som certifierad canineopat är jag specialiserad på att rehabilitera och förbättra hundars fysiska hälsa. Genom en noggrann undersökning av din hunds rörelseförmåga och eventuella skador eller obalanser, skapar jag en individanpassad behandlingsplan. Genom terapeutiska tekniker som massage, stretching, och elektroterapi hjälper jag din hund att reducera smärta, återfå rörlighet och stärka sina muskler. Jag är här för att vara din hunds väg till återhämtning och livslust.

Som diplomerad hundmassör fördjupar jag mig i konsten att förstå och bearbeta din hunds vävnader och muskler. Genom mjuka och försiktiga metoder hjälper jag till att lösa spänningar, förbättra blodcirkulationen och främja avslappning hos din hund. Jag tar hänsyn till varje individs unika behov och skapar en behandling som är skräddarsydd för att ge din hund den ultimata avkopplingen och återhämtningen.

Med min kombination av expertis inom rehabilitering, hundmassage och hundträning kan du vara säker på att din hund är i trygga händer. Jag strävar alltid efter att skapa en tillitsfull och lugn miljö där din hund kan känna sig bekväm och trygg. Du kan lita på att jag kommer att sätta din hunds bästa i fokus och ge den omsorg och uppmärksamhet den förtjänar.

Kontakta mig idag så kan vi påbörja resan mot ett smärtfritt, glädjefyllt och aktivt liv för din fyrbenta vän.

Elektroterapi är en medicinsk behandlingsmetod som använder elektrisk ström för att stimulera eller påverka kroppens vävnader. Den kan användas för att lindra smärta, främja läkning och förbättra muskelfunktionen. Elektroterapi kan omfatta olika typer av behandlingar, såsom transkutan elektrisk nervstimulering (TENS) som ger en direkt men kortvarig smärtlindring eller den ström jag använder, interferensström som ger en behandlande och långvarig effekt.

Varför är elektroterapi bra?

1. Smärtlindring: Elektrisk stimulation kan minska smärta genom att blockera smärtsignaler och frisätta kroppens egna smärtlindrande ämnen, såsom endorfiner. Det kan underlätta vid kronisk smärta, muskelspänningar eller akut skada.

2. Muskelförstärkning: Elektrisk muskelstimulering kan användas för att stärka musklerna, särskilt när det är svårt att göra traditionell fysisk träning på grund av skador, svaghet eller funktionsnedsättning.

3. Förbättrad cirkulation: Elektroterapi kan stimulera blodcirkulationen i områden som drabbats av skador eller inflammation. Det kan bidra till snabbare läkning genom att öka syre- och näringsflödet till vävnaderna.

4. Minskad inflammation: Elektroterapi kan hjälpa till att minska inflammation i vävnader. Det kan vara fördelaktigt vid behandling av skador eller inflammatoriska tillstånd.

5. Muskelavslappning: Elektroterapi kan användas för att främja muskelavslappning och lindra muskelspänningar eller muskelspasmer, vilket kan vara användbart vid vissa sjukdomar eller muskelspänningar.

Vi kan även behandla på det djup där varken massage eller laser når. Även senor, leder, muskelbristningar och ödem. 

Hundmassage är en terapeutisk behandling som används för att främja avslappning, minska muskelspänningar och främja trivsel hos hunden. Massage kan bidra till att förbättra cirkulationen, öka flexibiliteten och minska smärta. Det kan också hjälpa till att lindra muskelstelhet och främja återhämtning efter ansträngning eller skada.

Genom att använda olika massagegrepp, strykningar och tryckpunkter kan en hundmassör stimulera musklerna och mjukvävnaden på ett sätt som främjar avkoppling och välbefinnande. Massage kan vara särskilt fördelaktigt för äldre hundar med ledproblem, för hundar som återhämtar sig från skador eller operationer, samt för hundar som upplever stress eller ångest.

Det är viktigt att notera att hundmassage inte ersätter veterinärvård och det är alltid bäst att rådgöra med en veterinär innan man påbörjar massagebehandling för sin hund. Hundmassage bör också endast utföras av utbildade och erfarna massörer som har kunskap om hundens anatomi och hälsa.

Varför är hundmassage bra?
Hundmassage erbjuder flera fördelar för hundens välbefinnande och hälsa. Här är några av anledningarna till varför hundmassage är bra:

1. Avslappning och stressminskning: Hundar kan ha liknande fysiologiska och emotionella reaktioner som människor när de utsätts för massage. Massage främjar frisättningen av endorfiner och minskar frisättningen av stresshormoner som kortisol. Detta kan hjälpa till att minska ångest, stress och spänningar hos hundar och främja en känsla av lugn och välbefinnande.

2. Smärtlindring: Massage kan hjälpa till att lindra muskel- och ledsmärta hos hundar. Genom att stimulera musklerna och mjukvävnaden kan massage öka blodcirkulationen, lösa upp spänningar och främja läkning. Det kan vara särskilt fördelaktigt för äldre hundar med artros eller andra ledproblem.

3. Förbättrad rörlighet och flexibilitet: Massage kan hjälpa till att öka rörligheten och flexibiliteten hos hundar genom att främja avslappning och lösgöra spända muskler. Det kan vara särskilt användbart för hundar som har gått igenom skador eller operationer och behöver återställa eller förbättra sin rörlighet.

4. Förbättrad cirkulation och lymfflöde: Massage främjar blodcirkulationen i hundens kropp, vilket kan bidra till att förbättra syre- och näringsförsörjningen till musklerna och organen. Det kan också hjälpa till att stimulera lymfflödet, vilket bidrar till att avlägsna slaggprodukter och förbättra immunförsvaret.

Det är viktigt att komma ihåg att hundmassage inte är en ersättning för veterinärvård. Om din hund uppvisar symtom eller obehag, är det alltid bäst att rådgöra med en veterinär för att få en korrekt diagnos och behandling.

 

Balansbollsträning som komplement i din hunds fysiska träning hjälper till att stärka dom små lednära musklerna som annars är svåra att nå. Träningen stärker även hundens kroppskontroll, balans och koordination.

Priser

Första besöket:
Vi går noggrant igenom hundens anamnes, fysiska status, träningsbakgrund och målsättning. Noggrann genomgång av hundens rörelseapparat samt rörelseanalys utförs för att kartlägga hundens rörelsemönster. Ev. mätning av muskulatur görs för att få ett utgångsläge samt upptäcka eventuella snedbelastningar. samt rörelseanalys . Besöket kan innefatta enklare behandling/övningar. 
650kr

 

Återbesök rehabilitering
För kund med rehabiliteringsplan. Kan innefatta flera behandlingar/moment vid behov Tex. vattentrask + massage/elektroterapi. Helt individanpassat och utefter hundens unika förutsättningar.
Per gång – 650kr
5 –  kort – 3000kr
10 – kort – 5500kr

 

Massage
30 minuter (halvkropp) –  350kr
60 minuter (helkropp) – 550kr

Stretching
Vi gör en analys över hundens muskelstatus samt stretching 
250kr